top of page
Ara
  • the home cases / evin halleri

Çiğdem MENTEŞOĞLU

Güncelleme tarihi: 19 Tem 2020




"Home reflections" - A3 boyutunda, Suluboya ve renkli kalemler.


"Isimsiz/Untitled", renkli kalemler, colored pencils

Oğlumla yaptığımız ortak resim. Bunu hikaye anlatma uygulamasıyla yaptık. Collaborative painting we made with my son. We made it while with the story telling practice.



Çiğdem Menteşoğlu Laz kökenli görsel bir sanatçı. 1982 yılında Türkiye Kuzey Doğu kıyılarında doğdu. Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olduktan sonra B.A. Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek lisans programı suresinde Çek Cumhuriyeti'nde, Usti nad labem Sanat ve Tasarım Koleji'nde ve Prag'da desen, fotoğraf ve baskı üzerine eğitim aldı. 2007 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Sanat Bölümü'nden yüksek lisans derecesi aldı. 2008 yılında Fransa'nın Marsilya şehri Triangle Artist Residency'e davet edildi. Başarılı bir yılın ardından 2010 yılında kişisel sergisi “Made in Connotation” ile Fransa'da Türk Sezonunun bir parçası olmayı kabul etti. 2013 yılında doktora derecesini “Sanatta Kartografik Yaklaşımlar” ile aldı. Çeşitli grup şovlarına ve projelerine katıldı ve Fransa, Hollanda, İtalya ve İngiltere de dahil olmak üzere solo şovlar yaptı.
Farklı ülkelerde ve şehirlerde yaşamış, 2014'te 5 yıl boyunca İstanbul'da yaşadıktan sonra İngiltere'ye taşınmış, Newcastle Up & Tyne'de 4 ay Sanatçı İkametgahını tamamlamıştır. Halen Türkiye'de yaşıyor, çalışıyor ve Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde ders veriyor.
 

Short Artist Bio: Çiğdem Menteşoğlu is a visual artist with a Laz origin. Born in 1982 from Turkey North East coast side. After graduation from Trabzon Fine Arts High School, she received B.A. in Painting from Hacettepe University Fine Arts Faculty in Ankara.

During her Post-Graduate program, she participated classes in drawing, photography and printmaking at the College of Art & Design in Usti Nad Labem and Prague in Czech Republic. In 2007 received her master degree in Art from Hacettepe University Ankara. In 2008, she was invited to Triangle Artist Residency, Marseille city of France. After a successful year she had accepted to be part of the Turkish Season in France with her solo show “Made in Connotation” in 2010. She received her PhD in 2013 with a dissertation “Cartographical Approach in Art”. She has participated various group shows and projects and had solo shows including France, Holland, Italy and UK.

She has lived different countries and cities, after living in Istanbul for 5 years in 2014 moved to UK, completed 4 months Artist Residency in NewCastle Up&Tyne. She is currently living and working in Turkey and teaching in the in the Fine Arts Faculty of the Balikesir University..

96 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Raphael VELLA

bottom of page