top of page
Ara
  • the home cases / evin halleri

MERKEZKAÇ ART COLLECTIVE

Güncelleme tarihi: 12 Tem 2020


Merkezkaç Manifesto

Merkezkaç Sanat Kolektifi, sanatın ve sanatçının gelişimi,

üretimi ve bu üretimin ulusal ve uluslararası alana taşınması,

paylaşılması ve arşivlenmesi alanında çalışan, kâr amacı gütmeyen, kamu veya kurumsal yapılara dayanmadan gerektiğinde ilkeleri doğrultusunda bu yapılarla ve diğer bağımsız inisiyatif, kolektif ve sanatçılarla ortak projeler yapabilen, bağımsız bir sanat kolektifidir.


Merkezkaç, sanatın tüm disiplinlerine duyarlı, çok yönlü

ve farklı tüm sanatsal görüşlere açık, disiplinler arasındaki

işbirliklerini destekleyen, teşvik eden, kişisel, toplumsal ve

kültürel çalışmalar yürütür. Genç sanatçıların üretimlerini önemseyen kolektifimiz, sadece sunum ve sergileme aşamasında değil, düşünsel ve pratik uygulamaya yönelik üretim sürecinin tamamında destek ve aktif katılım sağlar; projelerin yürütülmesi ve gerçekleştirilmesinde rol alarak, bu üretimlerin yaşamla buluşmasına ve farklı kesimlerce deneyimlenmesine aracılık eder ve bu süreçlerin devamlılığı için çalışır.


Günümüz sanatsal üretimlerini harmanlayarak geliştirmeye, dönüştürmeye, aynı noktada buluşturmaya yönelik organizasyonlar, faaliyetler, küratöryel çalışmalar yapar. Bu faaliyetlerin yürütülmesinde yerel ve uluslararası işbirlikleri geliştirir, var olan işbirliklerini destekler, kolektife yönelik katılım ve desteklere açıktır.


Merkezkaç Sanat Kolektifi; araştırma, üretim, sergileme ve

paylaşım odaklı, uluslararası bir merkez olarak, Remzi Sever, Barış Seyitvan, Uğur Orhan, Murat Kartal tarafından çalışmalarına devam etmektedir.





114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Raphael VELLA

bottom of page